Австралия и Канада се присъединиха към нарастващ списък от държави, които

...
Австралия и Канада се присъединиха към нарастващ списък от държави, които
Коментари Харесай

Австралия и Канада искат COVID тестване за пристигащи от Китай

Австралия и Канада се причислиха към възходящ лист от страни, които изискват от пасажерите от Китай да създадат тест за COVID-19 преди да се качат на самолета, заяви АП. 

Това се постанова, тъй като Китай се бори с национална зараза от ковид след внезапното облекчение на рестриктивните мерки, които бяха в действие през огромна част от пандемията.

Австралийските здравни управляващи оповестиха в неделя, че от 5 януари всички пътуващи със аероплан от континентален Китай, Хонконг или Макао ще би трябвало да покажат негативен тест за COVID-19, изработен в границите на два дни след заминаването им.

Канадските управляващи оповестиха сходни ограничения, които също ще влязат в действие на 5 януари в изказване от събота.

Така, Австралия и Канада се причисляват към други страни, измежду които Съединени американски щати, Обединеното кралство, Индия, Япония и няколко европейски народи в налагането на по-строги ограничения против COVID-19.

Припомняме, че Китай, който през по-голямата част от пандемията възприе тактика " нулев Коронавирус ", която наложи строги ограничавания, ориентирани към заличаване на вируса, рязко облекчи тези ограничения през декември. По-рано китайските управляващи споделиха, че от 8 януари задграничните пасажери към този момент няма да се нуждаят от карантина при идването си в Китай, проправяйки пътя на китайските поданици да пътуват.

Хонконг също се приготвя за пътешестване без карантина до Китай, като възнамерява да възобнови работата на повече гранични контролно-пропускателни пунктове още на 8 януари. Въпреки това ще остане в мощ квота, ограничаваща броя на пътуващите сред двете места.

В Китай облекчените ограничавания значат, че жителите могат да честват Нова година на огромни събирания, които бяха неразрешени през по-голямата част от пандемията, макар че страната претърпява всеобщо огнище на случаи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР